maanantaina, toukokuuta 29, 2006

Again

Nonniin, nyt se viininpunainenkin keskeneräinen hahtuvatyö (kts. ed. postaus) on saatettu loppuun. Sehän on tietty... laukku... (Laukun muokkaukseen käytetty sisällä olevat 2 kpl paksuja sopivan kokoisia kirjoja.


Tässä vielä vakkari ennen - jälkeen kuvat mittasuhde-esimerkkeineen:)













Laukussa käytetty 3 erisävyistä hahtuvalankaa ja 2 erisävyistä 100% villalankaa. Huovutettu tuttuun tapaan 40 asteessa, pesukoneen pikapesuohjelmalla. (Laukku menee lahjaksi)

Moni blogin pitäjä "Fufoilee". Mä en osallistunut, mutta olen todentotta sitä mieltä, että keskeneräiset työt on saatava päätökseen. Ja nyt onkin jo ihan kiva alku tälle päätökselle syntynyt.

lauantaina, toukokuuta 27, 2006

Laukku, laukku, laukku, laukku....

Muistaako kukaan (ehkä Vikke ees?) Maaliskuussa esittelemiäni keskeneräisiä hahtuvatöitä?? No... Sin - valk kännypussi on ollut huovutettuna pitkään, mutta on niin ruma, etten ole kuvaillut:) Lila laukku on hihnaa ja pesukonetta vaille valmis. Ruskean laukun sain tehtyä viimein tänään!! Mä tykkään tästä laukusta!


Laukku kävi todella todella tylsäksi neuloa,koska siitä tuli niin ISO! Kuva ennen pesukonetta, saman tuolin selkänojalla -> ei mahdu edes vapaasti roikkumaan. (Moni tykkää enen ja jälkeen kuvista=0)

Mulla oli ajatuksena tehdä iso laukku, johon mahtuu vaikka mitä. Nyt toivon saavani teiltä ideoita: minkälaisen sulkijan keksisin tähän? Ajattelin että joku nappijuttu ois hyvä. Tuleeko muuta mieleen, en jaksanut asiaa pohtia ennen pesukonetta. Entä kaipaako koristuksia?

perjantaina, toukokuuta 26, 2006

Juhlatunnelmaan...

Tytön kaverilla on synttärit ja päätimme tehdä itse lahjan. Tyttö teki helmikoruja ja minä tälläisen laukun, johon korut laitettiin. Lankana KirsiÄr:ltä ostettu Marks & Kattensin Korall!
Lisänä hieman lilaa Tango Fania ja tietty helmiä...


Iltalehden sivuilta löytyy hieno Lordi-naamari (pdf) !

Meillä on ne jo likoilla:)


Oletko jo käynyt allekirjoittamassa tämän adressin Seiskaa vastaan??

keskiviikkona, toukokuuta 24, 2006

OK

Tämän päivän pingotuksesta noussut Fifi, saanenko esitellä!? Ensimmäinen valmistunut Fifini (Se toinen Alpakka-Fifi on aloitettu aikaisemmin, mutta edelleen ufona pyörii) .

Huiviin käytin nämä Sandnes Soft Mohair-langat. Lanka oli mielestäni kaunista kerällä, mutta neulottu lopputulos ei miellyttänyt minua enää yhtäpaljon.

Kokoa paremmin näkee tästä. Kokoon vaikutti se, että minulla oli vain 2 x 50g lankaa:)


Tässä - saanko esitellä "Karkulainen". Ensimmäinen, todella itse keksimäni neule. Sukka. Karkulainen kahdestakin syystä: a) Silmukat meinaavat "karata" b) Vois leikkiä, että toinen sukka on karannut, koska en oikeesti tiiä, haluanko tälle tehä paria. Tuliko sittenkään sellainen mistä unelmoin??Halusin nimenomaan tästä Alpakka-langasta itselleni lyhyet nilkkasukat. Sitten yhtäkkiä lähdin muuttamaan ajatustani tehdä sukat ilman "kommervenkkejä" siihen suuntaan, että "Mitäs näihin keksis?". Mutta plaah, en tiedä; haluaisin parin ja en haluaisi paria...

Kool Aid

Kokeilimpa minäkin Kool Aidausta:))


Ei vainen, muunmuassa tämä kuva löytyi täältä! Mutta Kool Aidattuja ne ovat!

Iloista sadepäivää kaikille!

tiistaina, toukokuuta 23, 2006

Kesäloma häämöttää

Koulut loppuu alle 2 viikon kuluttua. Kevätjuhlat viikon kuluttua. Tyttöjen kanssa päätettiin, että opet saa tänävuonna kesälomalle lähtiessään jotain itsetehtyä. Ekaluokkalainen alkoi tekemään omalle opettajalleen kännykkäpussukkaa:)

Eskarin opeille myös tehtaillaan pussukoita, tässä pari valmistunutta:













Tässä kuva siitä värjäämästäni langasta tehdystä pikkukassista.


Laitan tähän vielä tälläisen keskeneräiskuvan ekaluokkalaisen aloittamasta kassista (itselleen). Alkuinnostuksen jälkeen kassin tekeminen alkoi hiipua, mutta kyllä se valmiiksi tehdään vielä.

Siivousta

Siivosin hieman tuota Nappi-osiota, siitä päivitys. Lisäsiivousta vielä tarvinnee; napit niin erikokoisia!!

sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006

Hyvä Suomi

Onnea Lordille ja Suomen jääkiekkojoukkueelle:))

Eilen Lordia kuunnellessa, ja muutenkin Euriviisuhumussa valmistui tämä pieni laukku yhdelle kummilapsistani:

Lankana Novitan Isoveli, 4,5 virkkuukoukku (hieman Tango Fania ja jotain "nimetöntä" villalankaa). Simppeli, mutta aika söpö:) Vai??

Tänään lähdin samalla idealla kokeilemaan eilen värjäämääni lankaa (kyseessä myös Isoveli-lanka).

Blogeissa on käyty keskustelu blogeista. Mielenkiintoisin mielestäni Tikrun luona, hänen pohdintansa ja ennenkaikkea sen saamat kommentit. Tää on mun tyyli tehä blogia, kiitos lukijoilleni (Blogilistalla 97 tilaajaa. Sadas voisi ilmoittautua kommenttilaatikkoon...)!

Käykääpähän kurkistamassa Laukkuvaihtogalleriaa! Ihania laukkuja!! Muutoinkin taitaa blogeissa villitä oikea laukkuhuuma!

lauantaina, toukokuuta 20, 2006

Ekat värjäilykokeilut, ikinä!

En malta odotella että saan omat Kool Aidini, joten tänä aamuna kaivoin kaapista elintarvikevärit, keltaisen ja sinisen ja laitoin keitokset liedelle. Muistan kun Elina aikoinaan kertoi värjänneensä karamellivärillä lankaa ja hyvin näytti silloin toimivan:) (Jos mehu väri on OK, niin kai sitten karamellivärikin)Punainenkin väri mulla on jossakin kaapissa tai laatikossa, mutta en sitä löytänyt. Jotenka lähinnä pyörittelin sinisen, keltaisen ja vihreän sävyjä. Kuvassa esiintyvä vaaleanpunainen on saatu aikaan keittämällä lankaa vadelmamehutiivisteessä:))

Lankana käytin mm. Vajaan kerän valkoista seiskaveikkaa, joitakin ikivanhojen valkoisten lankakerien loppuja (Nalle ym) ja yhden kerän Ainoa! Eli en nyt tätä kokeilutarkoitusta varten lähtenyt mitään lankoja erikseen hankkimaan.

perjantaina, toukokuuta 19, 2006

Työn alla

Tässä nyt siitä aiemmin postauksessani mainitsemasta laukusta... Nyt sitä jo kursittu kasaan laukun muotoon. Jonkinlainen vuori tarttis saada. Valkoinen kai? (Tosi käytännöllinen). Tuohon hihnaankin olisi syytä varmastikin sitä kangasta laittaa, jotta hihna pysyisi suorassa(??) ettei menisi jengalle. Tähän ois tarkoitus sitten laittaa solki, jolla hihnaa voisi säätää joko olkamalliksi tai käsilaukkumalliksi.










Aion huolellisesti ottaa kaikistä "pois laitettavista" vöistä ja laukuista ym. kaikki soljet, renkaat ym systeemit talteen, jotta niitä voisin uusiokäyttää laukkujani tehdessä:))

torstaina, toukokuuta 18, 2006

Aivan ihanaa postia...

Tänään postitäti koputti oveen ja toi minulle mukavan paketin. Siellähän oli tietysti Laukkuvaihto - laukkuni Marjalta! Olin NIIN onnellinen. Tämä on NIIN ihana.

Kauniin vihreä käsilaukku Suvi-langasta virkattuna.

Aivan ihana vuori ja mekanismi (Miehenikin katsoi laukkua ja kiinnitti ensimmäisenä huomion mekanismiin:) niin miehistä)!!!

Tuhannennen kerran kiitos!!

keskiviikkona, toukokuuta 17, 2006

Kaikkea pientä

Tänään olen aina joka välissä väkerrellyt näitä isoäidin neliöitä. Kimmokkeen niihin sain Mermaidin virkkaamista kasseista (täällä ja täällä niistä...). Näistäkin ajattelin kassia, minulla on päässäni mielikuva, millainen siitä tulee.

Lisäksi sain vihdoin neulottua i-cordia (äh kuinka tylsää se minusta on!) tämän kännypussin naruksi. Tähän idea Martsulin tekemästä raita pussukasta. Tämäkin odotti tosiaan tuota naruaan n. 1,5kk:)

tiistaina, toukokuuta 16, 2006

Laukkuvaihtoasiaa

Tänään uskon minun Laukkuvaihtoon tekemäni laukun olevan perillä Kati E:llä. Joten uskallan julkaista siitä muutaman kuvan:)) Tässä.


Tässä vielä pari lisää. Mielestäni laukusta tuli niin ihana, että mikäli saaja ei siitä pidä, voisin ostaa sen häneltä itselleni... Tai sitten teen itselleni samanlaisen tai samantyylisen! Sopii minun kesäväreihini.













Laukku on neulottu yhtäaikaisesti kahdella langalla. Toinen on viininpunainen hahtuva (yksi säikeisenä) ja toinen vaaleanpunaista 100% villalankaa (Jotain "huopalankaa", joka ostettu käsityökeskuksesta vyydissä. Tässä kuvassa kolmas vasemmalta.) Laukun päädyt on virkattu ympyröiksi. Laukku on huovutettu pesukoneessa 60 asteessa.

Pikkusiskoltani tuli ihana ylläri tänään postista, erään merkkipäivän kunniaksi:) KIIIIITOS!!

maanantaina, toukokuuta 15, 2006

Pientä puuhastelua

Tänään pakersin kuopukselle kännykkäpussin, uuden luurin kodiksi.

Pussukka on virkattu yksinkertaisesti vaaleenpunaisesta Isoveljestä ja kukka valkoisesta Seiskaveikasta. Keskelle kukkaa laitettiin punasävyinen helmi. Aikas kiva mielestäni.

Huomenna luulen laukkuvaihtolaukun olevan perillä, joten palailen kuvien kera...

perjantaina, toukokuuta 12, 2006

Mää olen touhuillut kaikenlaista, lyhennellyt housuja... Tehnyt valmiiksi asti Laukkuvaihtolaukkuni Kati E:lle. Hän saa laukkunsa ensi viikolla, joten sen jälkeen kuvia!!!

Olen likkoja "virkkuuttanut". 8v on tekemässä itselleen laukkua virkkaamalla. Tätä vauhtia saa laukun maanantaina käyttöön. 6,5v teki "beipparille" päähän laitettavan rusetin virkkaamalla.

Tämän MEEMIN sain Johannalta

Neljä työtä, joita olen elämäni aikana tehnyt:
1. Mansikan poiminta (18v sitten...)
2. Hoitoapulainen (päiväkoti 15v sitten)
3. Ryhmänohjaaja ("lisätyönä", yhessä yrityksessä n.3-7v sitten)
4. Ammattiani en halua kertoa, mutta sen verran kerron, että hoitotyöhön se liittyy, en kerro lajia:) Enkä tyyliä:)) (11v tätä alaa painettu...)

Neljä paikkaa, joissa olen asunut:
1. Järvenpää
2. Vantaa
3. Helsinki
4. Tuusula

Tämänhetkistä asuinpaikkakuntaani en tähän listaan nyt laittanut:) Vain 4 edellistä...

Neljä televisio-ohjelmaa, joita tykkään katsella:
1. Rupesin seuraan sitä 4400:aa
2. Huuma (jäi vaan nyt tauolle)
3. Diili
4. 4D

Neljä paikkaa, joissa olen ollut lomalla: [reiteittäin]
1. Ruotsi
2. Viro
3. Kreikka
4. Espanja

Neljä internet-sivua, joilla käyn päivittäin:
1. www.google.fi
2. www.blogilista.fi
3. www.hotmail.com
4. Oma blogi

Neljä lempiruokaani:
1. Pastaruuat (Sisältää kaikki, makaroonista lasagneen ja kaikki niiden kanssa syötävät lisukkeet...)
2. Tortillat, erityisesti Fajitas
3. Kasvissosekeitot
4. Kaikki muutkin - paitsi makkara - yök - !!

Neljä paikkaa, joissa mieluummin olisit juuri nyt:
1. Olkkarin sohvalla TV:n ääressä, Suomi-USA lätkämatsi
2. Makkarissa löhöilemässä, on jo ilta myöhä
3. Pihalla tupakilla, taidan käydä pikaseen seuraavaksi
4. Veskissä, pissattaa

Neljä muuta, joille olen lähettänyt tämän viestin (jotka täten haastan) Ja joilla ei ainakaan mitään typerää Yök-Meemi-nappulaa ole julkaistuna:))

1. Vikke

2. Mermaid

3. Taiska

4. Carita