perjantaina, lokakuuta 27, 2006

Arvonta suoritettu

30 000-arvonta suoritettu!

Arvonnan kommenttilaatikossa oli 74 viestiä, niistä 64 oikeutti arpajaisiin osallistumiseen ( -10 viestiä: eli 4 oli minun omia, kolmella ihmisellä oli 2 viestiä ja yhdellä oli 3 viestiä, 1 anonyymin muihin asioihin liittyvä viesti). Jokainen osallistuja sai numeron, siinä järjestyksessä, jossa oli arvontaan osallistunut.

(Voit tarkistaa numerosi: 1.Villasukka, 2.Tainuli, 3.Verano, 4.Pirren, 5.Aikuli, 6.Johanna, 7.Vanilla, 8.SusannaL-A, 9.Pauliina, 10.Minnia, 11.Outi, 12.Prinsessan, 13.Sini, 14.Sari, 15.Helmis, 16.Anon-Tuula, 17.Tii-Mir, 18.Taiska, 19.Tinna, 20.3:n-äiti, 21.Silmukatti, 22.Palaga, 23.Vikke, 24.SeijaP, 25.Tuulia, 26.Jepy, 27.Krista, 28.Sarapee, 29.Mermaid, 30.Altocumulus, 31.Muoriska, 32.Tarja, 33.Lappis, 34.Vilma, 35.Marjukka, 36.Kangaskasa, 37.TiuTau, 38.Lellu, 39.Lape, 40.Madde, 41.Eevis, 42.Sannero, 43.Jonskulainen, 44.Hiiruska. 45.Villasatu, 46.Marika, 47.Iso gnu, 48.Riinuzka, 49.Megi, 50.Carita, 51.MinnaK, 52.Susa, 53.Anon-paivii, 54.Anne, 55.Tiinuli, 56.Karoliina, 57.AN, 58.Wrath, 59.Hannaliini, 60.Lea, 61.anon-Kerttu, 62.Riikka, 63.Raisa, 64.AnnaK)

Arvonnan suoritin Random number picker:llä. Kone arpoi numeron 34, joka on siis Vilma!! Onneksi olkoon. Laitatko emailiin yhteystietosi (eusun.blogi(at)hotmail.com)

Kaikenkaikkiaan kiitos kaikille paljon mielipiteistänne. Kaikenkaikkiaan eniten kehuja ns. yksittäisenä työnä sai Kiri (olen itsekin huiviin tosi tyytyväinen), toiseksi eniten isoveli-Pipo (en itse pidä väreistä, mutta halusin käyttää nurkissa pyörivät langat pois ja pojille, jotka pipot saivat, värit sopii loistavasti), ja kolmanneksi Noro-hanskat (Aah. tykkään itsekin valtavasti).
Lisäksi eniten mainintoja saivat huovutustyöt kaikenkaikkiaan... Mm. nämä mainittiin kehuissa erikseen: Miehen hattu, pullopussi, jämähahtuvalaukku, ja jokunen muukin...)

Vähiten pidettiin Tango-hatusta!!! (Tämä hattu tosiaan ei ole kuvauksen jälkeen ollut kenenkään päässä ikinä:) )

torstaina, lokakuuta 26, 2006

Huovutetut lapaset

EDIT: Arvonta-aika päättynyt... palaan asiaan, kun arvonta suoritettu

Tein eilen SNY:ltäni saamasta Fitids Garnin villalangasta kauniit huovutetut tumput.


Huopatumppuja himotti ja koska en ollut ennen em. lankaa huovuttanut ajattelin, että tumpuista voisi olla hyvä aloittaa. Jos niistä tulisi liian isot, saisi mieheni ne jos taas liian pienet, voisin antaa ne joululahjaksi jollekin esim. kummilapselle, sen mukaan minkäkokoiseen käteen ne ovat sopivat. Mutta (onneksi) tumput olivat kuin tehty minulle:))

Tässä kuva ennen huovutusta:


Ja kuva huovutuksen jälkeen:


Lapaset oli tosi nopea tehdä: 32 silmua (vain!!! 8/puikko). En mitannut tumppua, mutta siis ajatuksella tehdä "sopusointuisen kokoiset lapaset" tuolla mittapuulla. Laitoin suoraan 60 asteeseen koneeseen lyhytpesuun (normaalisti aloitan aina 40 asteesta, mutta silloin onkin kyse hahtuvasta). Lankaa meni n. 80g, (eli 70g vielä jäi... hmmm)!!!

Mitäs tykkäät SNY??

Illalla puhallan pillillä arvonnan poikki. Tähän postaukseen tulee siitä Edit teksti! Siihen saakka vielä voi osallistua:)

keskiviikkona, lokakuuta 25, 2006

Mulla on ihana SNY!!!

Taas sen totean:)))

Tänään on vapaapäivä ja aamupäivällä minua "häiritsi" ovikellon soitto. Se oli posteljooni, joka tuli tuomaan lähetystä, joka ei mahtunut postilaatikkoon.

Tällaisia ihanuuksia SNY:ni oli laittanut minulle tälläkertaa...

3 kerää Fritidsin 100% villalankaa (ihanaa...), 4 pkt tarroja, uusin Interweave Knits Holiday Gifts, ja karamellipussi!!! Sny, mietit olenko neulonut englanniksi. Olen. Opettelin tämän taidon tuossa kevätkesällä ja hienosti olen sen kanssa pärjännyt (Saanut jopa tehtyä pari BO:ta, Kirin, Odessoja, pari Rose of Sharonia... ja jotain on puikoillakin).

Lehdestä löytyi pikasalauksella jo vaikka mitä kivoja juttuja, tässä muutama:


Kirjeessään Sny toteaa, että "tytöille suut makeaksi ja eikös kaikki pikkutytöt tykkää tarroista?" Kyllä tykkää, ja isommatkin tytöt:)) Kai mä saan niistä itsekin vähän? (Kysyy lupaa...)

Rakas Sny, minua ihan jännittää, kun ensi kuussa saan tietää kuka olet. Olen tosi paljon tykännyt kaikesta, millä olet minua lahjonut!! Silmukkamerkit ovat olleet kovassa käytössä. Puikkokokolaskuria olen käyttänyt usein. Addeilla on tällähetkellä lähettämäsi Rowanspun-lanka! Huulirasva kulkee aina mukana (nänäliinapaketti en ole raaskinut vielä avata), olen käyttänyt töiden päättelyssä antamiasi neuloja jne jne jne...

Tässä tuo huivi (Misty Garden) joka siis Sny:ni aiemmin lähettämistä langoista tulossa. Syy, miksi huivi valmituu niin hitaasti, on varmasti sama, joka niin monille tuttu: Joululahjoja yms tulossa ja useampi työ yhtäaikaisesti puikoilla.


Tällaisia ihani tunnelmia täältä. Vielä (taas) totean, että laskuri edelleen alle 30 000:ssa, joten arvonta-aika jatkuu... Ohjeet löydät skroolaamalla alaspäin:)

maanantaina, lokakuuta 23, 2006

Taas pari pikatyötä:)

Ensimmäkin, muistattehan "Sukkakerho"-kiertokirjeen. Lähetä 1 sukat listassa ensimmäisenä olevalle, niin saat itse 36 sukat. Heh... Näitä meiän likat on saanut ihan tosi monta, joskus on sukat lähetetty, välillä on ketju katkennut. Yleensä likat ei oo saanut mitään.... joskus yhet sukat tms.

No nyt MINÄ sain kummitädiltäni "Sukkakerho"-kiertokirjeen ja laitoin sen eteenpäin. Itse lähetin listassa ensimmäisenä olevalle nämä melkein Helmiksen ohjeella tehdyt pikasniikkerit!!! Kiitos Helminalle ohjeesta!!!!!


Muuttelin ohjetta sopivaksi Aino-langalle (johon oon muuten aikalailla ihastunut!!). Ja suuaukko tuli ehkä liian pieneksi. Helmiksen on nätimpiä, mutta mä teen näitä vielä lisää. Tahdon itsellenikin.


Ja itselleni tein ne Valley Yarnsin Alpakka-villa-tumput. Ei nenä nyt ainakaan mitenkään ihmeemmin kutissut. Nää on valtavan ihanan paksut ja pehmoset!!!


Edelleen on arvonta-aikaa (mittarissa nyt lukema 29408...ja 30000:een mennään!), katso "ohjeet" alta. Olen vilpittömän kiitollinen kaikista palautteista.

30-vuoden rajapyykin ylittänyt siskoni on tilannut lankaa (näin Langattomana lokakuuna), ja kaikille muillekin tiedoksi, että Käsityötalo Priiman nettisivut on uusittu. Mm. Noro on siellä hieman edullisempaa, kuin toisaalla. Ja eivät ota toimituskuluja!!! Aion tehdä oman tilaukseni marraskuun alussa.

sunnuntaina, lokakuuta 22, 2006

Tumppuja, tumppuja, tumppuja...

Mä ihastuihin tuohon tumppujen yksinkertaistakin yksinkertaisimpaan malliin, jolla nuo ed. postauksen Noro-tumput tein!!! Malli sopii tosi kivasti paksuille langoille.


Tytöille tein nää lämpöset tumput. Luumun punaset (? vai kanerva...mikälie) ovat Novitan Aino-langasta, 100% villaa. Punaiset taas ovat tuosta ihanasta Valley Yarns-langasta, joka siis 85% villaa, 15% alpakkaa. Tein lapasista erityisen paksut, siten, että käytin molempia lankoja neuloessani 4,5mm puikkoja (bambuisia - tietenkin -hih..), eli huomattavasti suosituspuikkokokoa pienemmät puikot! Aino tumpuissa on 24 silmukkaa, Alpakka-villatumpuissa 20 silmua:)) Itselleni meinaan nyt tehdä kanssa alpakka-villaset tumput.

Mä olen aikaisemmin alpakka lankoja (100%) huomannut, että mä saan hirmuisen allergisen reaktion. Nenä vuotaa, kutisee jne... (tekstiilipölylle ainoastaan tiedän olevani allerginen). Eilen olin tosi tukossa ja mietin illalla, että oisko voinut johtuu tosta villa-alpakasta?? Eipä voi tietää. Katsotaan toistuuko usein sitä neuloessa??

Osallistukaa edelleen arpajaisiin. Arpajaisten ohjeet ja kommenttilaatikko, johon viestit jätetään löytyy edeltä.

torstaina, lokakuuta 19, 2006

Päivitys isolla P:llä

Enpä ole päivittänyt, kun ei juuri ole ollut päivitettävää. Osaa tekemisistäni en voi vieläkään esitellä...

Tässä kuitenkin jotain pientä:


Tumput. Noro Kureyonista väri 156, 50g (1 kerä). Mä tykkään tosi paljon yksinkertaisuudesta. Siksi nää tumputkin on tehty tosi yksinkertaisella mallilla, ei resoria, ei kummallisia kavennuksia. Ainoastaan 1 rivi "kavennuskierrosta" tyyliin 1 o, 2 o yhteen. Sen jälkeen pari riviä ja lanka silmukoiden läpi.

Sit tämmönen hattulainen...


Valley Yarns, Alpakka Villa, 100g (1 kerä). Helmineuletta, baretin mallilla. Tää menee vaan valitettavasti todennäköisimmin purkuun. On liian iso.

No mutta, ylpeäkin itsestäni olen:


Järvenpään Neulansilmässä on loppuunmyynti... Kaikki langat jne on alennettu. Mutta minäpä "Langaton lokakuulainen" ostin vain puikkoja... (-40%)...

Langaton lokakuu; mitä siitä olen oppinut... Ainakin sen, että minulla kaupassa lankojen hiplaaminen ja ajoittainen hankinta saa aikaan inspiraatioita ja valtavaa intoa tehdä yhtä sun toista. Nyt olen aika hitaalla temmolla käynyt jonkun aikaa - siis lokakuun - Tässähän olisi tarkoitus saada vanhoja lankoja kulutettua, eikä lyödä hanskoja naulaan...

Edelleen peräänkuulutan rehellisiä mielipiteitänne koruista (niinkuin tuossa joku postaus sitten). Koruja ym. kuvia näkee kuvagalleriassa (linkki oik. sivulla). Tai voittehan vaikka kirjoittaa ystäväkirjaani jos mielitte (samassa paikassa linkki).

Ja tämän päiväisen postaukseni yhteydessä alkaa 30 000 arpajaiseni:)) eli vain niille, jotka ovat tänne saakka lukeneet. Arpajaisiin osallistuvat kaikki jotka tähän laittavat mielipiteensä sekä mielestään kivasta, (että vähemmän kivasta) käsintyöstetystä työstäni. Eli laittakaahan niitä mielipiteitä. Mukana tarvii olla joku email-osoite tai WWW-osoite tai jos tunnen henk.koht, niin riittää, että tunnen... saan yhteyden muita kautta:))

maanantaina, lokakuuta 02, 2006

Langaton Lokakuu

Niin, mun pitikin ilmoittaa, että olen mukan Langattomassa Lokakuussa. EN osta lankoja, en osta lankoja, en osta lankoja...



Muita mukana olijoita?? Raportoikaa krapulastanne:)