tiistaina, maaliskuuta 14, 2006

Hahtuvamyssy

Tein kamulle hänen haluamistaan väreistä hahtuvamyssyn, joka kuvassa tyttöni päässä (Aiemmin "pilalle menneen" viininpuna-valkoisen tilalle). Nyt päätin, että seuraava hahtuvatyö saa olla kassi. Ja eikös ne väitä, että kevätkin olisi tulossa, joten pitäisi siirtyä kevyempiin myssyihin:))

5 Comments:

Anonymous Johanna said...

Ihana myssy :)

15/3/06 07:30  
Blogger vikke* said...

Kivat nuo tyttöjen maalaukset ;)
Myssyn kuvakulma oikein hauska, takaa näyttää olevan hyvän näköinen kans. Varmasti on mieluisa kaverillesi! ...eipähän värit levinneet.

15/3/06 15:12  
Anonymous Jonna said...

Ihana :) Onko tähän ohjetta missään?

15/3/06 16:46  
Blogger eusu said...

Jep, kiva myssy omastakin mielestäni ja kelpasi myös sille kaverille:)

Jonna: Joo, mun päässä:)) Nopeasti: kaksinkertaista hatuvaa, 80 silmukkaa, pyöröpuikoilla. Mä teen 7,5-puikoilla (voi tehä vaikka 9-10 puikoilla, mutta mun mielestä hahtuvaa on helpompi neuloa "löysänä"), kun korkeus n. 40cm (38-42cm), niin päättely, siten, että etu ja takaosa neulotaan päätellen yhteen. Kone huovutus (meidän koneella pikapesu 40 asteessa), ja venytys halutun kokoiseksi ja muotoiseksi. Tämän hatun muotoilin käyttäen apuna lapsen päätä, koska mun pää isompi kuin kaverin. Myös aiemmin kuvaamissani hahtuvapipoissa olen KAIKISSA käyttänyt samaa kaavaa (=80 silmua, n. 40cm), toisiin vaan oon tehnyt korvaläpät, toisiin en, toiset oon muotoillut enemmän "kissamaisiksi" toisii en:) Hahtuvissa on roimasti huovutuseroja... Kokeilemalla oon oppinut ja oon jonkun verran oppinut erottamaan hahtuvatyyleistä, huopuvatko äkäsesti, vai vaativatko kaksi pesua, joista toinen yleensä 60 asteessa.

Kokeileen vaan:)

15/3/06 21:09  
Anonymous Jonna said...

Kiitos, nappaan ohjeistuksen talteen ja testaan jossain vaiheessa :) Olen ehkä kuun lopulla menossa Pirtin kehräämön ohi eli jos kerkeen sinne ennen neljää niin täytyy ostaa sieltä hahtuvaa :)

16/3/06 09:30  

Lähetä kommentti

<< Home