perjantaina, maaliskuuta 31, 2006

Keskeneräisyyksiä:)

Tänään on ollut aikaa saada monta keskeneräistä puolivalmiiksi:)

Nämä "polvisukat" kuvaan omistajansa jaloissa, kun olen saanut toisen valmiiksi. Aikas ihanat, vai mitä?? Lankana Opalin Acapulco no. 1306, Sinisestä kurjesta. Tehty 2,5 mm puikoilla, lapselle jonka kengän nro n. 33, lankaa yhteen sukkaan meni 24g, eli kylläpä 100g kerä on riittoisa!


Nämä aloitin tekeen "jollekin vauvalle" ihan vaan siksi, että saan vaihtelua tuolle Opalin ohuen langan neulonnalle... Kylläpä seiskaveikka tuntuu paksulta tänään:) Nämä saa parinsa pikapuolin, noissa nyt ei kauaa mee kyhätessä. Älkää kuitenkaan kysykö, miksi mä teen tumpun ennen kuin sukka saa parin. En osaa vastata.


Tämä Kevät huivi, jonka ohjeen löysin Ziinan blogista siis, (niinkuin aiemminkin mainitsin) on tulossa lahjaksi... Tätä olen pakertanut mm. tänään ollessani siskoni luona höpöttelemässä.










Kirjastosta eilen matkaan lähti mm. nämä kirjat. Tosi paljon kaikenlaisia neulemalleja molemmissa kirjoissa. Minun kaltaiselle aloittavalle neulojalle oivat opukset. Tuosta Neulojan käsikirjastä löytyy mm. tuo Keväthuivissa käytettävä neulemalli, nimellä "Putoavat lehdet".


Lisäksi sitten puolivalmiita ja vähemmän valmiita hahtuva juttuja... Koneeseen jossain vaiheessa, osa odottaa loppuun kutomista, näitä koneeseen odottavia on lisääkin, nää nyt sattu oleen tuossa korissa.. paah...


Sellaista kaikenlaista, vapaapäivä mennyt siis aika joutuisasti...

EDIT: Lisäsin Napin laukkuvaihdosta!

torstaina, maaliskuuta 30, 2006

Päivityksiä, turhien päivitysten estämiseksi

Kiitos kaikille blogi-tutuille ja anonyymeille kommenteistanne... Olen siis tänään taas pivittynyt haamuillen!! Nyt on tiedossa jonkun aikaa päivittymisiä ihan siksi, että otan noi animaatiot pois, kuten rakas "sys" ehdotti. Lisäksi vaihdan kaikki napit, koska olen mukannut napit kooltaan yhtäläisemmän suuruiseksi ja liittänyt ne Flickr:n kautta... En uskoisi, että tällä on merkitystä, mutta varmuuden vuoksi kuitenkin. Tuleeko vielä jotain muuta mieleen?? Lisäksi laitan tämmän naaman kuvan tähän, että voin siitä sen laittaa uudestaan Profiiliini, sillä myös kuva on liitetty Flickr:n kautta!!!


Kommentoikaa vaan vielä haamuista, mikäli niitä tulee, itse en koneen ääressä niitä kykene seuraan, joten kommentit ovat tervetulleita, mikäli turhia päivityksiä huomaa:)) No mutta, kommentoikaa toki muutakin... Mutta siis nyt tiedossa niitä haamuja. Laitan tähän vielä Edittinä sitten kellonajan kun lopettelen päivityksen!

EDIT: Edellä mainitut hommat tehty klo 16.55. Hitsit jos ei jo lopu:)) Nyt en kyllä enää muuta osaa aatella tehdä?? Miksi ei Blogilistan info vastaa mun email-palaute-kyselyyn???

keskiviikkona, maaliskuuta 29, 2006

Valmista Opalia

Tänään sain yllättäen joitakin tuntia "vapaata" kun kesken päivän hain välitunnilla "loukkaantuneen" lapsosen kotiin. Siinä sitten lepäiltiin ja minä samalla kudoin nämä loppuun:


Eli nämä ovat Opal Regenwald-lankaa (pöllö). Sukkiin meni 50g lankaa, eli mielestäni tosi riittoisaa (nämä ovat siis lyhyt vartiset, resori käännetty:) Neulottu 2,5mm puikoilla, resorit 2mm. Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni sukan neulomista kärjestä alkaen, sekä "tiimalasi kantapäätä". Hyvin meni ja aloin pitämään sukan neulomisesta. Jostain syystä aikaisemmin sukan tekeminen on ollut minusta epämieluisaa...










Postista ovat saapuneet Opalin käsinvärjätty lanka Sinisestä Kurjesta, sekä sinisävyiset langat Kirsiär:n "kaapintyhjennys"-myynnistä.













Päivitysmysteerio on todennäköisesti selvinnyt. Poistin kellon sivulta ja sen jälkeen ei ole haamuja näkynyt!!! Blogilistan info ei ole vastannyt haamuasiasta mitään sähköpostillani tekemääni kysymykseen:(

Huom kaikki kiinnostuneet Iona järkkäilee Laukkuvaihtoa!!!!

tiistaina, maaliskuuta 28, 2006

Kello pois - kokeilu

Kokeilen nyt Minnan ja "Anonyymin??" vinkistä poistaa tuon kellon tuolta sivultani ihan siksi, että kokeilen poistuuko Haamupäivitykset sillä. Alan oleen tosi kypsä tohon:( Mä oon töis ja blogi päivittyy, lukijat kyllästyy jne...

Mulla on kello ollut pitkään, eikä musta näitä päivityksii oo silti tullut kun ehkä jonkun viikon??

sunnuntaina, maaliskuuta 26, 2006

Mistä haamut tulee??

Mua on oikeesti nyt ruvennyt ihan hirveesti ärsyttää nää blogien ja nimen omaan OMAN blogini haamupäivitykset. Mistä ne johtuu?? Aamulla ennen töihin lähtöä selasin suosikkiblogejani; suuri osa niistä oli "päivitetty" (lue: päivittynyt) tänä aamuna (lue: yöllä). Mukaan laskettuna oma blogini, minun varmasti ollessa nukkuessa siihen aikaan. Nyt kun tulin töistä, huomasin päivittyneeni taas ja nyt äsken oli taas tullut yksi päivitys. Mistä se johtuu?? Mä en ymmärrä, vaikka eilen illalla jo tätä asiaa miettiessäni yritin etsiä Blogilistalta tietoa haamupäivityksistä: en löytänyt... Googletin; en löytänyt. Nyt joku saa kertoa!!

Koska tässä nyt sitten oikeesti päivitän, tällä viestillä, niin laitetaan nyt huviksi yksi kuvakin aloittamastani Opal-sukasta (Opalin pöllö lanka). Tämä on ihkaensimmäinen kärjestä aloittamani sukka.

lauantaina, maaliskuuta 25, 2006

Kiinni jäit

Kiinni jäit

Koska luet tätä tekstiä, se tarkoittaa, että sinun täytyy kommentoida. Kommentoi ihan mitä haluat, kunhan teet sen. Laita tämä teksti omaan blogiisi ja nappaa kaikki Blogiasi lukevat.

Mä olen itse jäänyt tänään kiinni kaikkialla, missä olen blogeja käynyt selaamassa... Joten laitoin nyt tämän tännekin. Toivottavasti joku jaksaa vielä tänne kommenttilaatikkoon käydä jotain raapustamassa.

perjantaina, maaliskuuta 24, 2006

Valmista

No niin. Valmistuipas eka huiveista... Aamulla ennen iltavuoroa tein viimeiset silmut ja päättelyt. Sitten laitoin pingotukseen sängylle. 10 tuntia myöhemmin sitten nypin nupparit pois ja tässä on tulos:))

Huomaatteko, kävin ulkona ottamassa valokuvan:) Eli siis Lankana StraightFlushin, Marjapuuron värinen (tuoteno: I011) 100% villalanka. Lanka on hyvin (liian?) karheaa, melko paksua lankaa. Tehty no. 4 pyöröpuikolla. Löysin Ziinalta kauniin neulemallin, jolla hän tehnyt Keväthuivin ohjeet. Niitä hieman muuttelemalla tein tälläisen suoran mallisen. Mitat: 24cm x 145cm (pingotuksen jälkeen). Langassa olin yllättynyt ÄKILLISEEN värin vaihtumiseen hetkeksi lilaksi!?!

Olen yllättynyt huomattunai, että Blogini on 86. luetuin blogi, Blogilistalla - tänään siis...

torstaina, maaliskuuta 23, 2006

Lankaa

Teen huiveja... vuorotellen. Tunnustan, että laitoin vielä kolmannen kokeilun puikoille. Anoppi täyttää pyöreitä ja haluaisin tehdä itse jotakin lahjaksi. Siksi siis olen luisunut lupauksestani pysyä vain niissä kahdessa työssä PLUS hahtuvissa, joita en ole vielä saanut koneeseen huopumaan... Vaaleanpunainen kaulaliinamalli näyttää valmistuvan nopeammin, kuin vaaleensininen kolmiomalli..

Uusi Novita saapui elen. Löysin sieltä jotain kivaa. Pidin virkatuista topeista, ja joistakin muista myös. Katsotaan... minä olen ihminen, joka ei osaa ajatella neulovansa kesävaatteita, mutta nyt aion kyllä yrittää.

Nämä tulivat kuitenkin tänään postista:


Sinisestä Kurjesta tilasin Opal lankoja. Ihania. Yksi kerä tulee vielä perässä.

keskiviikkona, maaliskuuta 22, 2006

Haastettuna

Jennyf haastoi minut:

Haaste: Tue suomalaisten lasten hyväksi tehtävää tärkeää vapaaehtoistyötä lahjoittamalla rahaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton tilille ja/tai lisäämällä blogiisi linkki Miljoona Lapselle -sivulle (
http://www.miljoonalapselle.net/). Mannerheimin Lastensuojeluliitto ei ole tämän haasteen takana, vaan haaste on yksityishenkilöiden liikkeelle laittama.
Ohje: Kun saat tämän haasteen, tee siitä merkintä blogiisi. Kerro samalla, päätitkö tehdä lahjoituksen Mannerheimin Lastensuojeluliitolle. Jos oma tilisi sattuu olemaan miinuksella, lisää kuitenkin blogisi linkkivalikoimaan linkki Miljoona Lapselle -sivulle. Se ei maksa mitään. Miljoona Lapselle -sivulla julkaistaan linkki blogiisi, kun olet ilmoittanut sivun ylläpitäjille mahdollisesta vähintään 10 euron lahjoituksestasi (ohjeet sivulla). Valitse sopiva määrä tuntemiasi/tuntemattomia ihmisiä ja haasta heidät toimimaan samoin. Linkitä haastamasi ihmiset merkintäsi loppuun ja käy ilmoittamassa heidän viimeisimmän blogimerkintänsä kommenttilaatikkoon tästä haasteesta. Heidän tulee myös kopioida tämä haaste ja ohje omaan merkintäänsä."

Näin alkuun vastaan haasteeseen ainoastaan laittamalla tämän viestin kiertämään, minulla on käytäntö, että lahjoitan van tiettyihin kohteisiin...

Haastan:
Altocumulus, hahtuvapilven reunalla
Maria, Hand-made by Maria
Eevis, Ittetehty

tiistaina, maaliskuuta 21, 2006

Kokoajan jotain uutta:)))


Mulla on hirmunen into tehä kauheesti kaikkia ihania neulemalleja... Nyt päätin, että teen ensin nämä kaksi valmiiksi ja niiden kanssa ainoastaa hahtuvaa välissä (laukut lähinnä polttelee ja kännykkäkotelot - hih). Sitten vasta "saan" aloittaa seuraavan kokeilun:)

Hahtuvasta tuossa onkin tekeleitä odottelemassa konehuovutusta, niistä kuvia myöhemmin.

Kuvassa oleva vaal. sininen Alpakkaa, vaal.punainen Lammasta:)

sunnuntaina, maaliskuuta 19, 2006

Terkut Ali-Ollin alpakkatilalta

Tänään aamusta autoon ja Ali-Ollin alpakkatilalle.Olimme perheinemme siellä Viken kanssa. Tarjolla oli mm. lasten heinäpomppula, pupuja, alpakoita, mönkijä ajelua, moottorikelkkarekikyytiä, helppa ratsastusta ja -rekiajelua, sekä ihana Olivian puoti!

Pupuja:)


Alpakoita:)



Ja aivan käsittämätön lumimyrsky!!! Se iski aivan yllättäen, miesten mukaan siksi, että viivyimme liian pitkään Olivian puodissa edellä mainitun henkilön kanssa:DD



Ja sitten, tietenkin... Olivian puodista tarttui jotain:) 100% alpakkaa. Kerällä olevat ovat hieman paksumpaa. Vaalean sininen oli ainoa värjätty, jota oli myynnissä. Se näyttää kotona vaalean lilalta jossain valossa.


Lähempää, että näkyy "etiketti".


Vaalean sinisestä olenkin jo aloitellut jotain...

lauantaina, maaliskuuta 18, 2006

Mitä toiselle tytölle, sitä toisellekin perässä:)

Eli tänään pakersin sitten toisellekin tytölle hahtuvasta pienemmän käsilaukun. Ihan samoilla ohjeilla, kun tuon aikaisemmankin. Ja samalla ajatuksella, niistä jämälangoista. Tässä ennen ja jälkeen huvutuksen (=mittasuhteista). Ja kuten huomaatte: reilusti huopuu, niinkuin meiän koneessa yleensä aina.














Ja vielä kuva laukusta tässä:



Huomenna suuntaankin talvipäiville Ali-Ollin Alpakkatilalle, sillä ajatuksella, että sieltä saisin alpakkalankaa:))

Yövuoron jälkeen tänään nukkuessani näin milenkiintoisen unen: Ajelin autollani ja minua vastaan tuli useita huovutettuja autoja. Ihastuin yhteen valkoisesta hahtuvasta huovutettuun ja ajattelin huovuttaa omaan autooni "uuden kopan" vaalean sinisestä hahtuvasta... (liikaa hahtuvaa???)

torstaina, maaliskuuta 16, 2006

Olen luvannut aloittaa hahtuvalaukkuprojektin

Hmm.. minkäköhänlaisen laukun tekisin, ensimmäiseksi ja samalla "kokeeksi"??
Makkarin nurkasta löytyi tämä pussi?? -->





<--Hmm... hahtuvalankojen jämiä... Aloitetaan siis niistä. Ehkä ensin pienempi laukku vaikka tytöille. Loin 30 silmua, n. 7cm leveä pohja: Noukin reinoilta 10s/puoli ja toiselta sivulta sen 30s. Sitten sileää neulosta 30cm. Ajattelin "Booga Bagin"-tyylistä laukkua.




Pari nyöriä ja tekele pesukoneeseen, 40 astetta, pikapesu.
Kiva, kone pesi...mutta: Koneesta tuli ulos tämä. -->




Hyvin KOVAKOURAISEN käsittelyn jälkeen, lopputulos miellytti silmää:)) Aivan ihana, näitä lisää ja kaikenlaisia muitakin...


tiistaina, maaliskuuta 14, 2006

Hahtuvamyssy

Tein kamulle hänen haluamistaan väreistä hahtuvamyssyn, joka kuvassa tyttöni päässä (Aiemmin "pilalle menneen" viininpuna-valkoisen tilalle). Nyt päätin, että seuraava hahtuvatyö saa olla kassi. Ja eikös ne väitä, että kevätkin olisi tulossa, joten pitäisi siirtyä kevyempiin myssyihin:))

Kangasmaalausta

Tänään onkin ollut vapaapäivä ja lasten koulun ja eskarin jälkeen onkin maalailtu kangasväreillä:) Tytöt tekivät mm. paidat... (Minä kaikenlaista muutakin)


Tässä vielä molempien paidoista lähikuvat.

maanantaina, maaliskuuta 13, 2006

Vaihtotyö valmis ja saajallaan

Eli siis tänään pitäisi olla NMH100gL-vaihtotyö perillä Eeviksellä. Neuloin Eevikselle siis nallen:) Novitan Teddy-langasta. Beigeä meni 90g, valkoista 10g. Lisäksi hiukan mustaa lankaa silmiin, nenään ja suuhun. Nalle on täytetty suomalaisella Te-Va Peite oy:n askarteluvanulla.

Tässä siis NMH100gL-tuotokseni:

perjantaina, maaliskuuta 10, 2006

Uusi ulkoasu ja nappi


No niin, kokeilimpa minäkin laittaa jotain omaa tuohon blogin ulkoasuun:) En ole täysin tyytyväinen, mutta ihan jees. Mitäs pidätte. Samalla tein itselleni uuden asuun sopivan napin:) Eli saa vaihtaa ja napata ihan vapaasti (ja mielellään) !!

Mutta nyt kai pitäis välillä neuloakin, jotta ois oikeesti jotain kivaa näytettävää:)

Mun on ihan pakko kysyä puolueettomalta yleisöltä: Kun tein sen miehen huopahatun, niin mitä mieltä kaikin puolin siitä ootte?? Mä itse tykkään siitä tosi paljon, ja samoin mieheni (mikä on tietty tärkeintä), mutta mies on saanut siitä suoraa palautetta "Ohhoh, ompa harvinaisen ruma hattu" ja "voi ei mikä hattu"... Onko se oikeesti niin kauhee?

torstaina, maaliskuuta 09, 2006

Tänään

Aloitin tänään jotain minulle ennen näkemätöntä... ja pidän itselleni peukkuja sen suhteen!!!

Ajattelin tänään myös laittaa oman tekeleeni NMH100gL-vaihdosta tänään postin mukana Eevikselle. Joten kuva siitä luvassa kun uskon, että työ perillä:))

tiistaina, maaliskuuta 07, 2006

Terveiset menevät perille

Vielä sukille kaveriksi värkätty hattu, itse mukautetulla ohjeella... Johon idea Pirkan neulesivujen vauvan kypärämyssystä. Lanka Sohvi, puikot 5,5. 23 silmukkaa, aina oikein, idealla: 16krs (lisäys puikon alussa 2s jälkeen, kavennus puikon lopussa ennen viimesiä 2 silmua joka toisella krs:lla), 16krs (kavennus alussa, lisäys lopussa, joka toisella krs:lla ), 8krs (lisäys alussa, kavennus lopussa joka toisella krs:lla)jne... 8krs, 16krs, 16krs... (Idea selviää kun lukee ton Pirkan ohjeen). Nyörit 4 silmun i-cord.



Tässä koko viemistemme pino (vasemmalla)!! Mukaan nappasin tulosteen siskon (kts. alhaalla) kommenttilaatikosta eilis aamuisen viestinsä jälkeen:)) Hän kertonee itse kuulumisensa kun palajaa koneen ääreen.

maanantaina, maaliskuuta 06, 2006

Vauvauutinen piilotettuna tekstin joukkoon...

Tänään tein pikaisesti pienet vauvansukat Kauhavan kangasaitan, turkoosista Sohvi villalangasta (ihana lanka!!) Siskoni, aamulla syntyneelle poikavauvalle:))

sunnuntaina, maaliskuuta 05, 2006

Lankatuliaisia

Minutkin yllätettiin tänään langalla!! Mitäköhän näistä alkaisi tekeen?? (ehdotuksia??) Vaaleempaa on 190g, tummaa 210g.


perjantaina, maaliskuuta 03, 2006

Limeä

Parin päivän nettikatko takana, johtuen internetpalvelunvälittäjän vaihdosta:)) Nyt taas päivittämään.

Limeä rakastava ystäväni sai vauvan... Vauva saa pian postin mukana pienen lahjan:))


Hattu on Tunttarullan Limenvihreästä hahtuvasta. Tunttarullan hahtuvat ovat Pirtin kehräämön.



Tossut ovat tehty Kauhavan kangasaitan kotimaista ryijylankaa, joka on huovutettu pesukoneessa tavallisen neulomisen jälkeen.

NMH100gL työ on valmis:)) Mutta lähtenee postin mukana saajalleen Eevikselle hieman myöhemmin... Kuvakin siis tietenkin työstä vähän myöhemmin. Itse en ole vielä saanut osoitteen lähettämispyyntöä omalta vaihtotyön lähettäjältäni, mutta eiköhän minullekin tule joku ilmoitus:))